Accidentul – partea întâi

Mai țineți voi minte când am cusut o  buburuză pe pălăria fetiței mele? Nu amestec croitoria cu scrisul, însă legătură va exista mereu între pasiuni pentru că sunt ale aceleiași persoane 🙂 Iată deci că buburuza este personaj principal în povestea de aprilie. 


ACCIDENTUL

Era luna Aprilie și în toată Pădurea se simțea mirosul florilor de primăvară. Astăzi toate animalele, păsările și insectele erau invitate la Serbarea Pomilor Înfloriți ce avea loc în prima zi de luni din aprilie. Cele două prietene bune, Buburuza și Albinuța erau și ele invitate la serbare doar că, înainte, trebuiau să treacă pe la domnul Arici, croitorul Pădurii, pentru ultima probă a rochiței Buburuzei.

– Probeaz-o! spuse Ariciul Croitor, sper să-ți vină bine.

Buburuza abia aștepta momentul ăsta și ieși tare fericită din cabina de probă.

– Ce bine arăți, exclamă Albinuța!

– Da, este minunată, nici nu mă mai schimb, atât de mult îmi place. Vă mulțumesc, domnule Arici.

– Este perfectă! S-o porți cu plăcere și să vă distrați la Serbarea Pomilor Înfloriți, spuse Ariciul Croitor.  

Albinuța și Buburuza plecară bucuroase spre serbarea ce urma să aibă loc chiar în această după-amiază. Rochița cea nouă era făcută dintr-un material la fel de moale și de catifelat precum petalele unei panseluțe și arăta chiar mai bine când cele două prietene își luară zborul printre copaci. 

La Serbarea Pomilor Înfloriți urmau să vină toți locuitorii Pădurii. “Și toți îmi vor admira minunata rochie”, gândea Buburuza, apoi spuse cu voce tare:

– În sfârșit pot să port și eu altă culoare decât roșu cu buline negre. Sunt atât de fericită de noua mea rochie, am ales atât de bine culoarea vișinie, nu-i așa?

– Sigur, draga mea, o aprobă prietena ei. Sunt sigură că vei fi cea mai frumoasă! Hai să ne grăbim puțin că suntem în întârziere. Să zburăm pe aici!

– Dar stai, spuse Buburuza, acesta este un loc nepermis, nu avem voie să zburăm pe aici, sunt păsări care ne pot lovi! Puțin mai departe este marcat culoarul insectelor, aici este culoarul pentru păsări.

– Nu se întâmplă nimic, o liniști Albinuța, acum ne grăbim, putem încălca regulile de circulație ale Pădurii, nimeni nu va observa.

Buburuza ezită puțin, dar Albinuța o trase repede și… brusc căzură lovite la pământ.


În partea a doua a poveștii vom cunoaște și celelate personaje și vom vedea ce aventuri le mai așteaptă…

1 Comment

Add Yours →

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.