Accidentul – ultima parte

În partea a doua  a poveștii ați văzut ce-au pățit cele două prietene – Albinuța și Buburuza, încălcând regulile de circulație. Astăzi vom afla soluția Tribunalului Pădurii.


Doamnelor și Domnilor, luă cuvântul Judecătoarea Ciocănitoare, vă ascult!

Păi… să vedeți, zise încrezător Polițistul Porumbel, se pare că Papagalul, colegul meu, a avut un accident, s-a ciocnit în zbor cu Buburuza și cu Albinuța.

Oooo, interveni Judecătoarea Bufniță, sunteți bine cu toții?

Credeam că sunt clare semnele de circulație pe care le-am pus în toată pădurea! completă Judecătoarea Ciocănitoare.

Păi să vedeți…, începu Polițistul Papagal, în dimineața asta eram ocupat cu asigurarea liniștii și ordinii în Pădure, mai ales că știam că urma să fie și Serbarea Pomilor Înfloriți și, în timp ce zburam pe culoarul de zbor pentru păsări, am fost lovit din senin și trântit la pământ de Albinuță și de Buburuză.

Daa…, se văicărea din nou Buburuza, și mi-am rupt rochia cea nouă, îmi vine să plâng de supărare, mi-a căzut  un năsturaș.

O să vedem ce putem face, o privi zâmbind Bufnița.

Dar Ciocănitoarea o întrerupse:

Faptul că ți-ai rupt rochia cea nouă este cea mai mică problemă…ce are de spus Albinuța, că pare cam tăcută?

Îmi recunosc vina, adevărul este că eu am greșit foarte tare. Buburuza nu este deloc de vină, ea nu a vrut să încălcăm regulile de circulație ale Pădurii, eu însă am vrut să ajungem mai repede, și…

Și apoi?

Și apoi ne-am ciocnit cu domnul Papagal.

Din ce mi-ai spus se pare că realizezi că ai greșit. Cel mai grav este că ai convins-o și pe prietena ta să te urmeze. Acum eu și Judecătoarea Bufniță trebuie să hotărâm cum rezolvăm acest caz.

În timpul în care judecătoarele Ciocănitoare și Bufniță lipseau pentru a stabili ce e de făcut pentru a nu mai fi astfel de accidente în Pădure, Buburuza nu se gândea decât că i s-a distrus rochița.

* * *

După cinci minute de liniște în care judecătoarele au luat decizia, Ciocănitoarea s-a ridicat în picioare, a bătut de 3 ori în masa și a spus:

Tribunalul Pădurii a hotărât că, pentru nerespectarea regulilor de circulație de către Albinuță și Buburuză, cele două prietene trebuie ca, de mâine dis-de-dimineață, să ia o găleată cu vopsea și o pensulă și, sub supravegherea Polițistului Porumbel, să meargă și să vopsească din nou semnele de circulație de pe copacii din Pădure pentru ca toate animalele, păsările și insectele să le vadă mai bine. 

Of, am ratat cea mai importantă și mai frumoasă serbare a primăverii, oftă Buburuza.

Doamnelor judecătoare, interveni și Croitorul Arici, care fusese foarte tăcut până atunci, îmi permiteți să mă uit puțin la rochița Buburuzei?

Sigur, răspunse Judecătoarea Bufniță.

Ooo…, dar este vorba doar despre un năsturaș rupt și eu mai am încă doi de rezervă la mine în atelier, sunt sigur c-o pot repara… Le dați totuși voie să participe la serbare?

Puteți merge azi, dar de mâine vă apucați de vopsit, încheie înțeleapta Bufniță.

Așa vom face, vă mulțumim! Să mergem domnule Arici, să reparăm rochia cea nouă, sări în sus de bucurie Buburuza.

Ariciul Croitor, Buburuza și Albinuța plecară plini de veselie spre Atelierul de croitorie, mulțumiți că judecătoarele le-au permis să meargă la Serbarea Pomilor Înfloriți.

Iată încă un caz rezolvat cu succes de Tribunalul Pădurii!


Dacă v-a plăcut povestea și doriți și alte episoade din cartea Tribunalul Pădurii, vă aștept comentariile și sugestiile. Orice critică este binevenită.

2 Comments

Add Yours →

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.