Pe Alexandra Lopotaru, mamă de Luc, jurnalist, blogger la bebelonia.ro și scriitoare de povești pentru copii, dar și de poezii, am cunoscut-o acum exact 10 luni când, citind unul din articolele ei sensibile scris pentru un alt blog, i-am îndrăgit pe loc stilul. De atunci am rămas cititoarea fidelă a blogului ei, iar anul ăsta m-am bucurat așa cum te bucuri pentru un vechi prieten când am auzit de colaborarea cu Editura Creanga Fermecată și lansarea primei ei cărți: o poveste pentru copii, inspirată din propria-i copilărie – De unde știi cum mă cheamă?

Anul acesta, când i-am descoperit blogul, nu m-am mulțumit doar să citesc 2-3 articole, ci i-am citit și povestea dedicată fiului ei – Luca (Luc) mai întâi singură, apoi și fetiței mele care a stat foarte atentă, iar, în aceeași săptămână am și auzind-o pe fiica mea vorbind prin casă cu jucăriile ei: Luc, Luc, îmi dai și mie două cireșe? M-a amuzat teribil să văd impactul pe care l-a avut povestea Alexandrei și, pentru că și eu am scris povești pentru copiii mei și apreciez întotdeuna un feedback sincer, m-am hotărât să-i las Alexandrei un comentariu în care să-i spun cât de mult i-a plăcut fetiței mele povestea scrisă de ea, comentariu care a bucurat-o foarte tare.

Din punctul meu de vedere, Alexandra este o maestră a figurilor de stil, folosite atât în articolele ei de pe blog cât și în poeziile pe care le scrie, îi place să folosească niște metafore și epitete originale precum  „soare rotofei” sau „inspirație umblătoare” când vorbește chiar de muza ei – de micuțul Luc 🙂

Nici nu mai știu ce mi-a venit să o abordez pe Alexandra după ce i-am citit acel articol, dar m-am bucurat atât de mult că am făcut acest lucru pentru că așa ne-am cunoscut mai bine și am descoperit o persoană altruistă, sensibilă, modestă și foarte îndrăgostită de limba română sau, cum mai glumim noi, un om care stă cu DEX-ul deschis toată ziua 🙂

Văzând pasiunea ei pentru limba română și amândouă având studii umaniste la bază, a fost doar un pas până la propunerea mea de a scrie împreună un articol despre cele mai întâlnite greșeli de limba română din mediul online, propunere pe care ea a acceptat-o cu mare plăcere.

Și pentru că vorbeam de altruism, deși o aștepta lansarea propriei cărți, Alexandra și-a făcut timp să includă, alături de alte povești pentru copii scrise de mămici din România, și Povestea Greșeala  în articolul ei – Cinci recomandări de povești pentru copii scrise de cinci autoare românce. 

Ziua de 24 noiembrie 2018, ziua lansării cărții ei de povești, lansare la care eu nu am reușit să ajung 🙁 , m-a făcut să am primul meu mare regret că nu mai locuiesc în capitala țării noastre, regret după aproape 5 ani de Brașov. I-am transmis în schimb cu sinceritate gândurile mele bune și i-am urat să nu aibă emoții, iar Alexandra și Editura Creanga Fermecată mi-au făcut cadou Cartea ei de povești împreună cu o felicitare scrisă special pentru mine. Nici nu vă imaginați ce senzație ai când primești gândurile unei scriitoare la început de drum, pentru că eu știu că Alexandra va continua să scrie (aștept volumul ei de Poezii, multe dintre ele le-am citit deja pe blog) și  ce emoții te încearcă atunci când ajungi să ții în mână o carte care până mai ieri exista doar în format digital :).

Azi cartea De unde știi cum mă cheamă are locul ei binemeritat în biblioteca celor 2 copii ai mei, iar băiețelul meu când o vede îmi spune mami, mai citești povestea cu Luc?

Când mi-a ajuns cadoul, fetița mea a venit prima și a luat repede abțibildurile pe care și le-a lipit pe un perete din camera ei. Bine ca nu mi-a cerut și cireșe acum în miez de iarnă 🙂 Magneții de frigider își așteaptă și ei rândul la pictat.

Cred cu tărie că există domenii în care grija pentru client și atenția la detalii fac diferența, iar Editura Creanga Fermecată, m-a „fermecat” cu livrarea cărților și micile daruri primite.

Acum că mai avem doar câteva zile până la Crăciun a venit rândul meu să dăruiesc cartea pe care am cumpărat-o special pentru cineva drag, pentru ca și alți copii să se bucure de povestea cu Luc 🙂

În încheiere sunt foarte recunoscătoare pentru că am cunoscut un om așa de minunat și de talentat ca Alexandra și abia atept să văd ce ne va rezerva viitorul, iar eu să ajung la următoarea ei lansare atunci când va fi. Și ca un secret pot spune că eu îmi pot imagina cu ușurință un volum de poezii scrise de Alexandra care să fie și ilustrat cum sunt cărțile de povești 🙂

Sărbători fericite vă doresc, iar, dacă vreți și voi cărticica Alexandrei, o puteți comanda de pe pagina de FaceBook a Editurii Creanga Fermecată 🙂.

0 0 vote
Article Rating