E 2021, deja ianuarie pe trecute și eu mă gândeam cu ce articol să încep scrisul pe blog. Și mi-am amintit de copilărie, de iernile copilăriei și cum erau ele. Mi-a făcut bine exercițiul ăsta.

Mai țineți minte cum era pe vremuri? Cum arătau iernile copilăriei noastre? Eu nu am cum să uit: ziua se lungea brusc și părinții ne lăsau mult de tot să stăm afară la zăpadă pentru că noaptea era mult mai luminată.

Rememorez cum ne adunam cu toții, toată gașca de la bloc pentru a sărbători venirea iernii, scoteam săniile și nu știam ce să facem mai întâi. În graba noastră e destul de posibil să ne fi uitat acasă ba fularul, ba mănușile, dar nu mai conta, era zăpadă și doar asta ne interesa. Și cum trăgeam noi saniile după noi, le legam uneori unele de altele de făceam un trenuleț de vreo 4 sănii și apoi vedeam cine erau năpăstuiții care trebuiau să le tragă. Ne plictiseam repede însă, așa că, dacă încă era ziua, ne adunam să formăm echipa pentru primul fotbal pe zăpadă de pe anul ăla. Mai pe înserat ne făceam cazemate prin grădinile care primăvara și vara erau frumos aranjate și pline de flori și ne băteam cu bulgări. Nu intram de tot în casă decât după ce aduceam sticle de 2 l cu apă rece de acasă pentru a le turna unde aveam noi chef să înghețe peste noapte ca a doua zi să putem avea un ghețuș numai al nostru (spre disperarea vecinilor mai în vârstă 🙂 ).

Și, partea cea mai frumoasă era că nici părinții nu ne stricau bucuria, nu erau cicălitori, nu se plângeau că venim uzi leaorcă sau că poate răcim, erau ceva mai relaxați decât noi, părinții de azi. Și, poate n-ar strica, să învățăm de la ei, de la părinții noștri.

Ideea e că nu degeaba sunt născută iarna, recunosc că eu ador zăpada și, ori de câte ori e alb afară, am așa un sentiment că sunt copil din nou și că ies cu prietenii la joacă și parcă mă și văd apoi întoarsă cu degetele de la picioare puțin umezite, degerate chiar, mănușile cu țurțuri, roșie în obraji și fericită.

Să nu uităm să ne simțim copii și să profităm de tot ce ne amintește de bucuriile alea pure de când eram mici că ele ne dau acel echilibru de care avem nevoie mai mult decât oricând.

Sursa foto: eu, când eram mai tânără 🙂

5 3 votes
Article Rating