Am reușit zilele trecute să ajung la magazinul meu preferat de ațe și dantele cum îmi place mie să spun 🙂 și mi-au sărit în ochi niște fire de tricotat, deși eu venisem inițial după dantelă roșie că am un proiect interesant pe care sper sa-l termin până lunea viitoare și să vi-l arăt.

Și cum mă uitam eu după dantela mea, am văzut firul ăsta din poze de mohair (80% mohair în compoziție) și mie îmi plac mult firele naturale. Lână nu aveau exact nuanța asta, așa că am luat mohair și m-am gândit să-l combin cu poliamidă pentru că mi-a plăcut luciul ăla deosebit așa ca pentru decembrie. Da, știu că suntem în noiembrie, dar iarna în Brașov este destul de grea, lungă și geroasă și e bine să fii pregătit din timp 🙂

Iată mai jos și pozele:

Când am cumpărat firele astea pe care le-am combinat 2/1 adică am pus în două mohairul și un singur fir de poliamidă pentru luciu, m-am gândit la ce-mi voi asorta căciula.

Vă mai amintiți de poșeta mea din blană ivory decorată cu perle, aia pe care mi-am făcut-o anul trecut?

Se potrivesc de minune, și mai bine de atât se vor potrivi la haina mea din imitație de astrahan căreia îi făcusem un cordon negru tot din poliamidă tricotat, îl zăriți și pe el în poze.

Gata, pentru mine iarna poate veni că m-am asigurat, frigul nu-mi va mai da dureri de cap la propriu și la figurat.

Pentru căciulă, că despre ea este articolul, am urmat pașii de la cealaltă căciulă tricotată de mine acum 2 ani și am ajuns la o înălțime tricotată de 20 cm, începând cam cu 88 de ochiuri pentru că ața era destul de groasă.

Să vă mai dau niște detalii despre firele de tricotat: eu am dat 16 lei pe firul de mohair și 7 lei pe cel de poliamidă și mi-am mai cumpărat ulterior încă unul de fiecare, chiar azi am început proiectul următor 🙂 , ceva care se va asorta căciulii.

Nu pot spune că ador căciulile albe-ivory însă vă spun cu cetitudine că ador iarna și firele astea mă fac să mă gândesc la luciul zăpezii, de aceea le-am ales.

Vouă ce nuanțe vă plac?