Rochiță roz cu paiete mici

Am cumpărat rochița asta fiind atrasă de croială, material (catifea reiată), dar și de culoare, nuanța asta de roz atât de plăcută, DAR, ca de obicei, mi s-a părut prea simplă, numai bună de modificat după bunul meu plac.

IMG_1371 IMG_1374

Am hotărât să-i aplic dantelă de bumbac la poale, la mânecuțe, dar și paiete mici roz la gât, poale și la mînecuțe. Danteluța îngustă din talie pe care rochia o avea inițial m-a încurajat să fac asta cu succes.

IMG_1372

La spate am cusut paietele mai rar, doar în interiorul danteluței inițiale a rochiei, iar în față, pentru un efect mai intens le-am cusut pe 3 rânduri.

DSC_1780 DSC_1783 DSC_1782 DSC_1781

Alte detalii despre rochiță:

  •  lungimea ei totală (cu tot cu dantelă) este de 43 de cm
  • lungimea totală a mânecuței este de 27 de cm
  • lungimea danteluței de la poale e de 5 cm
  • lungimea danteluței de la mânecuțe e de 2 cm.

Observație : genul ăsta de dantelă se destramă foarte ușor așa că, la margini am cusut-o îndoită pe diagonală ca-n poza de mai jos.

DSC_1786 DSC_1785

Paietele au fost testate și ele în prealabil și rezistă perfect la spălări succesive păstrându-și strălucirea. Sunt practic din aceeași categorie de paiete ca cele cusute pe căciula de Craciun .

Rochița, fiind una de primăvară-toamnă, avea nevoie de o dantelă mai groasă. Paietele micuțe roz îi dau acea strălucire care o scoate din anonimat. Rezultatul final arată exact așa cum mi-am dorit.

DSC_1779 DSC_1784 DSC_1787

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.