Când am cumpărat rochița asta nu am văzut în ea ceea ce se vede în pozele de mai jos, adică o rochiță gri petrol simplă, ci am văzut ceea ce am vrut eu să văd și anume că are potențial și că o pot personaliza după cum doresc.
Cumpăr întotdeauna sau aproape întotdeauna haine de copii care se pot purta cel puțin 1 an, iar rochița asta gen sarafan era pe gustul meu, pentru că-mi plăceau la ea culoarea, materialul și modelul, doar că-i mai lipsea ceva…
Primul lucru pe care l-am observat a fost că partea cea mai prețioasă, imitația aceea de catifea de la poale, este acoperită prea mult de materialul care i se suprapune, un fel de fâș. Așa că am decis să îndoi puțin materialul, să-l cos la mașină, iar apoi să aplic acea panglică de catifea purpurie exact ca-n pozele de mai jos:
Mi-am scos apoi colecția de paiete și mărgele și am decis că-i voi da o notă de purpuriu și-n partea de sus, cred că griul petrol se potrivește de minune cu purpuriul, sunt chiar prieteni 🙂
Așa că în partea de sus am cusut paiete purpurii, cele folosite și la tricou-alb-de-fetita-cu-paiete (cele care compuneau litera Y), iar în mijlocul lor am cusut mărgele de nisip mai mari, roz și gri, alternativ pentru a da o notă mai interesantă.
Rezultatul este cel dorit de mine: purpuriul adăugat scoate foarte bine în evidență această rochiță gri petrol, iar acum se poate asorta foarte ușor unei bluzițe roz pe dedesubt sau chiar unei helăncuțe pentru că e o rochie de toamnă, că tot ne apropiem de septembrie 🙂
Pe spate rochia se încheie cu fermoar și arată așa, catifeaua de sus fiind elastică.
Sfaturi utile : când vreți să coaseți o panglică de catifea ca aceea cusută de mine, înainte de a o fixa cu bolduri, călcați articolul vestimentar (eu nu am procedat așa, se vede din pozele de la început, nu?) Important este că la sfârșit am călcat varianta finală special pentru voi 🙂 .
Și nu uitați: nu contează faptul că încă nu coaseți absolut perfect la mașina de cusut (nici eu nu cos la milimetru), dacă aveți idei, nu ezitați să le puneți în practică, vă veți simți tare bine să vă personalizați hăinuțele propriilor copii sau chiar ale voastre 🙂
Produsul finit este neasteptat de frumos. Ii lipsea ceva in forma initiala… 😀 O rochita interesanta pentru ca este din catifea(atata cat a binevoit producatorul sa puna 😀 ) dar mai ales ca este elastica pe spate. Daca as fi vazut rochita asta intr-un magazin si eu as fi cumparat-o chiar daca o luam cu gândul sa o termin eu pentru ca da, pare neterminata. Binenteles ca depinde si de pret, dar asta este alta discutie. Acum ma gândesc ce-o fi fost in capsorul designer-ului sa-i puna fasul ala care pare ca i-a pus jupa pe fata sau ca rochia… Read more »
Merci, și mie-mi place 🙂 Nu ai de ce să rămâi fără răspuns, uită-te la pozele 4 și 6 și o să vezi cam ce materiale a folosit: atât cel pentru jupă, cât și cel de deasupra de zic eu că-i fâș. N-ai cum să nu găsești mărgele și paiete, eu n-am găsit vreodată să fie amestecate în pungi, mi se pare aiurea, trebuie să mai cauți la o altă mercerie, și crede-mă, de 10 ani se tot poartă ba mărgele, ba paiete, ba alte aplicații cusute pe orice, de la pulovere de iarnă până la rochii, fuste, etc. Da,… Read more »
Pe internet am gasit paiete si margele insa nu si in mercerii. Stiu ca se poarta margelele si paietele numai ca eu ziceam ca s-a demodat hobby-ul sa cosi paiete si margele. La primarie am surprins o cununie civila si era o tipa imbracata intr-o rochie pe corp cu model traditional cusut cu paiete. Rochia era crem si modelul avea paiete de nuante crem, negre, argintii, aurii… era superba. Rochia avea si parti fara paiete, doar modelul era cu paiete care erau foarte frumos delimitate. M-am uitat lung dupa tipa :D. Am mai vazut o alta fata cu blugi rupti… Read more »
Da, clar s-a demodat, sunt de acord, dar pe mine mă relaxează atât de mult… Îți mulțumesc, și eu admir femeile care știu să coasă minunatele ii și care cos acele costume populare absolut superbe și inestimabile ca valoare. Am văzut o vestă cusută cu sute de mărgeluțe, nu-mi puteam lua ochii de la ea 🙂 Ești ambițioasă dacă vrei să creezi o rochiță după tipar, și eu trebuie să exersez cu tiparele, îți doresc mult spor 🙂 P.S.: când mai mergi prin magazine să te uiți cu atenție pe spatele hainelor care au cusute paiete sau alte aplicații și… Read more »
Cu ceva timp in urma, când nu aveam inca masina de cusut, mi-am cumparat de la un anticariat 5 carti de croitorie cu 5 lei fiecare. M-am ajutat foarte mult de aceste carti la constructia tiparelor pentru ca baza croitoriei este aceeasi indiferent cat de veche este cartea. Intre timp mi-am descarcat si de pe net cartea Lornei Knight, „Manual de croitorie” editia 2009 care are foarte multe indicatii utile. Si pentru idei am carti gen reviste(dar sunt cartonate) cumparate de la Lidl. Imi lipseste baza croitoriei pentru copii, pentru ca in vremea când am cumparat cartile nu aveam fetitele… Read more »
Da, trebuie să exersez și eu in domeniul ăsta al tiparelor, că eu am croit doar măsurând materialele cu alte haine, așa mi-am luat măsurile. Mulțumesc de recomandări, îmi cumpăr și Burda și mai găsesc și pe acolo tipare, timp să am…
[…] Mi le-am și strâmtat puțin sus, printr-un artificiu, adică le-am unit cu o mărgică mare ca cea folosită aici. […]