Salopetele de copii sunt printre preferatele mele pentru că sunt atât de comode, perfecte pentru parc și pentru zbenguit :))

Unele hăinuțe de copii parcă au o viață prea scurtă pentru că ori rămân mici prea repede, ori se uzează prea ușor.

WPpantaloni salopeta

M-am gândit că mai pot prelungi puțin viața salopetei bleumarin din catifea reiată din pozele de mai jos și-i pot îmbunătăți considerabil aspectul general printr-un artificiu la îndemâna oricui are o mașină de cusut, zic eu.

salopeta 1 si 2

Ce am avut de făcut a fost să înlocuiesc manșetele care erau confecționate dintr-un material sintetic și care avea un aer uzat.  Dacă tot m-am apucat, mi-am forțat norocul și le-am înlocuit și cu unele mai lungi cu vreo 2 cm din materialul acela imitație de catifea din care se fac hainele de copii de obicei.

manseta salopeta

Să găsesc materialul potrivit pentru mine nu este o problemă ca eu am mereu rezerve de mă mir singură uneori de unde le scot.

manseta salopeta 2

Am descusut mai întâi vechile manșete (abia așteptam să scap de ele :))) și apoi am măsurat cu cele din imagine, am tăiat, iar mașina de cusut a făcut restul de treabă.

salopeta 5

Material ca cel al vechilor manșete a mai rămas la buzunarele laterale, dar ăsta este un minor detaliu care chiar nu mă afectează.

salopeta3

În poza de mai jos se vede diferența între fosta manșetă și actuala.

salopeta 1 si 2

De altfel se vede și diferența de lungime pe care am câștigat-o:

WP_20151217_16_13_05_Pro

Am obținut exact ceea ce am dorit: o salopetă bună de purtat în parc  și pe care toboganul abia o așteaptă, iar culoarea bleumarin este una care se potrivește atât băieților cât și fetițelor zburdalnice.

salopeta2

0 0 vote
Article Rating