Despre mine

Pasiunea pentru handmade în domeniul vestimentar și al accesoriilor o am încă din facultate când am încercat să-mi fac singură o gentuță din catifea neagră cu paiete, proiect care nu mi-a ieșit atunci.

La vârsta de 30 de ani am primit cel mai frumos și util cadou de ordin material de până atunci, o mașină de cusut SINGER pe care mi-o doream de mult timp și încet-încet am reușit mici ajustări care mi-au dat încrederea să încerc noi provocări.

Văd croitoria ca pe un mijloc de a-mi pune ideile în practică, de a-mi putea ajusta anumite articole vestimentare sau chiar de a crea ceva nou, și nu ca pe un scop în sine. Respect oamenii care fac această meserie la nivel profesionist, care lucrează după tipare, cunosc regulile, au ani grei de experiență în domeniu și își fac treaba cu seriozitate.

În copilărie zăboveam cu orele pe paginile de moda din revista Neckermann care mi se părea fascinantă. Azi sunt foarte pretențioasă cu hainele mele care suferă continuu modificări. Indiferent daca-mi cumpăr ceva nou, second-hand sau primesc vreo haină primul lucru pe care-l fac este să-mi tai etichetele (după ce în prealabil am reținut instrucțiunile de curățat, călcat, etc), să-mi întăresc/ schimb nasturii, să-mi cos bride la fuste, jupe, dantele, să întăresc cusăturile unde este cazul și abia după aceea simt că haina aia e a mea, mă reprezintă și ma face să o port cu drag.

Mi-am făcut acest blog cu scopul de a le da idei și altora și a-i inspira așa cum eu, la rândul meu, îmi iau inspirația din tot ceea ce mă înconjoară.

Mi-aduc aminte cât de fericită am fost când am cusut la mașina mea de cusut primele urechiușe pentru o căciuliță. De atunci am creat fuste, rochii, bluze, pantaloni, paltonașe, căciuli, fulare, mănuși, dar doar pentru copii.

Îmi place de asemenea să cos mult de mână, să tricotez uneori și mi-aș dori să învăț să croșetez și să brodez. Până atunci pasiunea mea de a coase manual paiete și mărgele pe hainele pe care le creez îmi ocupă tot timpul.

Aștept întrebări referitoare la articolele scrise de mine și sper ca tutorialele postate  să vă fie de ajutor sau măcar să vă inspire.

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments