Inspirația pentru noul meu proiect o reprezintă un maiou mov-prună cu paiete pe care mi l-am cumpărat în luna asta ce e pe sfârșite (bine că trece că m-am săturat de căldură ) cu doar 8 lei dintr-un magazin second-hand.

L-am văzut din prima că-mi e mare și chiar nu l-am luat cum mi-a sărit în ochi ci m-am mai uitat ca să mă întorc totuși la el, nuanța de mov-prună cred că-mi aducea aminte de ceva de demult, iar paietele, ele erau atracție sigură…

După ce am ajuns cu el acasă și l-am spălat la temperatură ridicată, ( m-am mirat și eu că n-au zburat deloc paietele) l-am probat și apoi am pus niște ace de siguranță să văd unde pot tăia să-l ajustez. În poza de mai jos chiar se vede că era prea adânc decolteul și că ar fi mers strâmtat de la umeri fără probleme.

Zis și făcut, îmi venea perfect, mă și imaginam purtându-l la o pereche de pantaloni albi lejeri, îl așez frumos și, când să tai, intervine fiică-mea cu una dintre treburile ei de copil de 4 ani și, ce să vezi, tai greșit și crestez și materialul din spate 🙁

Aveam acum un maiou făcut praf și un teanc de paiete mov, ce să fac cu el? Păi am ales să-mi fac o geantă, o poșetă tip săculeț în genul celei de aici: poseta-ivory-tip-saculet.

Am început să studiez materialul meu și am văzut că paietele astea ciudate, e prima oară când văd modelul ăsta, nu erau practic prinse de maiou,  ci erau prinse doar de margini exact ca-n poza de mai jos, ele fiind cusute pe o plasă.

Am tăiat materialul cum se vede mai jos:

apoi am căutat un material mai dur (gen blugi) pe care să cos paietele mele și iată începutul:

am potrivit perfect cele 2 materiale,

iar pe spate am întărit pe verticală mai bine paietele exact cum se vede.

Am croit și fundul genții mele și el arată așa:

Am cusut apoi la mașina de cusut doar într-o parte că gentuța mea era formată dintr-un dreptunghi îndoit practic și cusut ca să prindă formă tubulară:

Am fixat și fundul genții apoi, iar marginile sunt surfilate de mână ca să nu forțez prea mult mașina de cusut:

Finalul primei părți este cel de jos, aici am ajuns 🙂

Practic gentuța mea stă acum cu susul în jos:

Data viitoare vă arăt căptușeala și geanta terminată, în ce mă privește abia aștept s-o port 🙂

 

0 0 vote
Article Rating