„Circumstanțele în mijlocul cărora trăiești îți determină reputația… adevărul în care crezi îți determină CARACTERUL…
Reputația este ceea ce se spune că ești; CARACTERUL este ceea ce ești…
Reputația este fotografia; CARACTERUL este fața…
Reputația îi vine cuiva din afară; CARACTERUL crește dinlăuntru…
Reputația este ceeea ce ai când vii într-o nouă comunitate; CARACTERUL este ceea ce ai când pleci…
Reputația este făcută într-un moment; CARACTERUL este construit într-o viață…
Reputația îți este aflată într-o ora; CARACTERUL nu iese la iveală nici într-un an…
Reputația te face bogat sau sărac, CARACTERUL te face fericit sau nefericit…
Reputația este ceea ce bărbații spun despre tine în fața mormântului tău, CARACTERUL este ceea ce îngerii spun despre tine în fața tronului Lui Dumnezeu„.
John C. Maxwell și Jim Dornan
Citatul de mai sus l-am găsit în cartea „Cum să devii o persoană cu influență, cum să ai un impact pozitiv asupra vieții altora„, scrisă de John C. Maxwell și Jim Dornan și mi s-a părut extrem de interesant. Mi-au plăcut diferențele subliniate de către cei doi autori.
Voi ce credeți?
Îmi plac tare mult citatele! Am tendința de a-mi nota mereu rânduri din cărțile pe care le citesc.
Eu cred totuși că atât reputația, cât și caracterul își au importanța. E bine să știi cine ești, să-ți știi caracterul, dar trăim printre oameni, iar reputația poate schimba complet modul în care se întâmplă viața. De exemplu: poți pierde sau câștiga un job în funcție de ce reputație ai.
Sigur că-și au importanța. Ce vor să sublinieze cei doi autori este că, dacă reputația poate fi „fabricată”, caracterul nu. Dacă un om are o reputație foarte bună pe rețelele sociale, să spunem, dar care nu este conformă cu al lui carcater, mai devreme sau mai târziu se va descoperi cum e el de fapt. Și da, perfect de acord cu tine, e normal ca om să-ți pese de reputația ta. Doar că o reputație bună într-un caracter prost nu folosește la nimic… Legat de job: sunt capcane mari în care un recrutor poate cădea dacă pune preț excesiv pe… Read more »
Faptul ca isi pune asa poza m-ar face sceptică. Nu ca l-aș banui de alcoolism, dar daca pune o astfel de poza pe care toata lumea o poate vedea, m-aș îndoi de QI-ul lui…
Depinde mult și de postul pe care candidează omul: unii sunt foarte glumeți, extrem de sociabili și poate și un pic naivi… O poză nu este caracterul omului, așa cum spune și citatul… Dacă te interesează ca om o poziție de maximă sobrietate, atunci clar nu ai voie să ai astfel de scăpări.
Oricum ar fi, trebuie bine analizat profilul omului, plus văzut la interviu că el poate fi foarte bun pe ce face…
Si in exemplul asta iti faci reputația cu manuța proprie. Deci in lumea de azi e foarte usor sa iti faci sau distrugi reputatia si degeaba caracter daca lipseste mintea.
Da, trebuie să ai grijă de reputație. Știi ce mai contează: dacă „greșelile” scăpate in social media sunt penale sau doar imorale, știi… că, dacă, de exemplu, tu instigi la nu știu ce faptă penală e una și dacă ai o poză cu 3 sticle lângă tine și o pereche de mărgele mari,corai la gât, deși ești bărbat e altceva.
Nu ştiu ce aş mai putea adăuga şi nici nu cred că este cazul s-o fac! Reputația ți-o construieşti singurel, dar şi caracterul, doar că în maniere diferite! La construcția reputație mai participă şi cei din jurul tău, în funcție de interese uneori, însă caracterul poate „infirma” reputația. Sau invers. Na, că tot am zis, deşi am zis că n-oi zice!
Frumoasă şi interesantă selecție!
Sigur că participă și cei din jur, e bine ca om să fii atent la anturaj, nu? Să te însoțești cu cei cu care te asemeni… 🙂
Adevarul este ca toate citatele astea contin mult adevar! 🙂
Da, mare adevăr grăiești! 🙂