E prima săptămână din Postul Paștelui și iată că revin azi cu citatul de miercuri pentru că mi-era dor de rubrica asta. Azi, am ales unul dintre citatele din Biblie, spus chiar de către Iisus:

„Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om”

Citatele din Biblie sunt probabil cele mai celebre citate din lume și la rubrica mea anul acesta cu siguranță că vor mai apărea și alte citate pe care ni le-a lăsat Iisus.

Eu sunt și am fost mereu o vorbăreață, doar că anul ăsta mai mult ca oricând am stat singură și m-am întrebat și încă mă voi întrba tot anul că mi-am luat asta ca temă: cât de folositor este ce vorbesc cu oamenii, și cât de mult sau puțin ar trebui să vorbesc ca să-mi limitez lucrurile pe care nu vreau să le spun sau pe care n-ar trebui să le spun. Dacă voi sunteți total siguri pe tot ce vă iese din gură, iată că eu mă îndoiesc deseori dacă nu cumva am vorbit prea mult cu o persoană, dacă nu cumva am plictisit acel om și știu, am certitudinea asta, că mereu într-o discuție dau mai mult decât primesc și asta nu-i bine pentru că, atunci când găsesc parteneri de discuție tăcuți, mă agit să fac cumva să umplu acel gol. Ce trebuie să învăț e că nu-i golul meu ăla, ci problema mea e că nu-mi aleg bine partenerii de discuție și nu știu să mă ridic sau să mă cobor la nivelul fiecărui om. Și nu-i bine, nu-i bine deloc, pentru că vorba se poate transforma ușor în vorbărie și acest lucru nu-mi face bine nici mie, nici lui.

Vă las să vă gândiți la ce am scris eu mai sus, dar mai ales la ce a spus Iisus și vă întreb: oare câtă grijă avem la ce ne iese pe gură? Că, la ce mâncăm, să fie bio, să nu fie prăjit, să fie fără E-uri etc., văd că suntem din ce în ce mai atenți și mai experți.

0 0 vote
Article Rating