Proiectul ăsta mi-am dorit să-l fac cu mult timp în urmă. Adevărul este că am făcut până acum cel puțin 6 perechi de leggings pentru fetița mea, dar modelul acesta doar o singură pereche, cea din poze, iar inspirația pentru cum să croiesc, mă refer la tipar, mi-a venit de la Ashley, până să văd pe blogul ei habar n-aveam cum să croiesc pantaloni de genul ăsta 🙂 Iata articolul ei:

http://www.makeit-loveit.com/2012/10/old-sweater-into-cozy-leggings.html

În continuare vă arăt ce material mi-am ales pentru micul meu proiect: o vestă mai veche a soțului meu care mi-a plăcut foarte mult că tot eu i-am cumpărat-o 🙂 , dar care s-a uzat în timp și a devenit inutilizabilă așa că am avut de ales între a o arunca la gunoi și a o transforma în ceva nou. Fiicei mele i-am făcut cadou zilele astea niște pantofiori și s-a nimerit să se asorteze perfect culorile. Acestea fiind spuse, să vă arăt cum am făcut prima mea pereche de leggings tip pantaloni.

Mai întâi am selectat materialul:

Am tăiat apoi vesta, separând partea din spate de cea din față:

Dacă mi-ar fi ajuns materialul, mi-ar fi fost mai ușor să îndoi fiecare dintre părțile mele și să croiesc pe modelul colanților verde mentă aleși de mine, dar nu mi-a ajuns, așa că m-am hotărât să-i fac din bucăți exact cum vedeți mai jos, adică am tăiat atât în partea din dreapta cât și din stânga:

Și apoi am cusut la mijloc:

Am croit și a doua parte:

Am pus din nou tiparul meu (colanții fetiței mele), i-am întors pe spate și am tăiat, de data asta lăsând și rezerva de coasere, o să înțelegeți din pozele de mai jos că am creat un model nou dintr-o greșeală 🙂

Nu am cusut până jos că mă gîndeam că voi aplica o dantelă, ceva.

Iată ce minunăție de leggings am creat din vesta cea veche, și știți ce? Am reușit să evit și urmele de ciupituri din poza de mai jos  🙂

Practic am reușit să scot ce era mai bun din fosta vestă a soțului meu 🙂

Am cusut definitiv și jos pentru că mi-a venit între timp altă idee de a-mi decora perechea mea de leggings.

Iată-i întorși pe dos după ce i-am surfilat:

Îmi place atât de mult faptul c-am reușit să fac forma asta de pantaloni:

Aceștia sunt pantofiorii la care se vor asorta,  oricum culoarea vișinii putrede merge asortată super bine la roz, mov, ciclam, gri petrol, etc, așa ca în pozele mele:

Acum a mai rămas să mă gândesc la o idee de a-i și decora:

Partea interesantă este că vin perfect mulați așa cum și trebuie să vină niște leggings și fiind și din lână 100% își ating perfect scopul pentru care i-am creat: aceea de a-i ține cald fetiței mele pe sub rochițe și fustițe 🙂 primăvara sau toamna.

Se asortează, nu?

Data viitoare vă arăt cum m-am gândit eu să-mi decorez prima pereche adevărată de leggings. 🙂

0 0 vote
Article Rating