Așa cum am promis, m-am apucat în sfârșit și de un fular-guler, de data asta pentru mine. Ața care m-a atras instantaneu a fost una verde, un fir care are următoarea compoziție: 40% lână, 30% acrilic, 20% poliester și 10% poliamidă.

Pe lângă firul ăsta gros am decis să-mi cumpăr și o bobină de bumbac mercerizat de culoarea vișinie, nu este prima oară când combin verdele și vișiniul, amândouă sunt culori preferate de mine.

DSC_1911

Am început cu 25 de ochiuri și nu m-am sinchisit să încerc vreun model sofisticat, ci am lucrat doar pe față considerând că, la grosimea aței ăsteia, modelul doar rânduri pe față este unul foarte potrivit.

WP_20160128_14_13_51_Pro

Sulul inițial avea 50 de grame și 135 de metri, suficient pentru proiectul meu.

După ce am combinat firul verde cu cel vișiniu de bumbac mercerizat, am lucrat practic toată ața și am ajuns la o lungime totală a gulerului de 65 cm, lățimea de 13 cm, pornind și încheind cu cele 25 de ochiuri.

DSC_1912

Știam cum vreau să arate produsul finit încă dinainte de a mă apuca și, de data asta, mi-am dat seama că nu e nevoie să se și deschidă capsele pentru că oricum îl voi trage pe cap, nu ca cel lila de copil

DSC_1905

Am creat și o mică broșă, detașabilă în cazul în care mă hotărăsc să-mi mai creez și altele pe fond predominant vișiniu, de exemplu (dantela poate fi o opțiune) și am cusut capsa definitiv fixând capetele  fularului în mod perpendicular.

DSC_1907

La capetele fularului am cusut mărgele verzi cu ața aceea de bumbac vișiniu (am fixul de a întări cusăturile), iar broșa a fost decorată cu aceleași mărgele verzi, plus unele mai mici, dar și cu  4 paiete de culoarea verde smarald, care dau foarte bine.

DSC_1906

DSC_1914

Nu cred că este nevoie să mai spun cât de călduros și de plăcut se simte purtat iarna pe sub geci, paltoane, plus că este un produs handmade, unicat.

DSC_1904

0 0 vote
Article Rating