Luna noiembrie o încep cu o nouă categorie pe blogul meu – Discuții cu mamele, va fi o rubrică special dedicată mamelor care vor să împărtășească cu mine și cititorii blogului, poveștile lor de viață. Aici veți regăsi fie interviuri cu bloggerițe, fie discuții cu mame fără blog și care doresc să-mi împărtășeacă un moment mai special din viața lor.Discuții cu mamele debutează cu interviul luat Anei-Maria Ivan, mamă a doi copii mici, soție și blogger de succes la https://zanascutecel.ro.

Blogul Anei-Maria l-am descoperit absolut întâmplător, navigând de pe un alt blog, foarte drag mie. În seara aceea, Ana-Maria sărbătorea faptul că pagina de FaceBook a blogului ei ajunsese la 22.000 de aprecieri, și primul meu gând a fost să-i las un comentariu amuzant în care-i spuneam: wow, tu ai 22.000 și eu am 77 de LIKE-uri (ce-i drept, eu nici nu sunt prea familiarizată cu FB-ul că l-am descoperit mult mai târziu).

Ea, foarte modestă și altruistă nu doar că mi-a răspuns la mesaj, dar m-a invitat să-mi las adresa blogului într-un comentariu ca să mă cunoască cititoarele ei și în viitor chiar să scriu un articol pe blogul ei. A fost prima dată când o mămică-blogger îmi făcea o asemenea invitație, iar eu am acceptat-o cu plăcere.

Astăzi a venit vremea să o am și eu invitată pe Ana-Maria pe blogul meu să ne împărtășească întâmplări din viața ei de mamă, dar și proiectele în care este implicată.

Florina: Ana-Maria, în primul rând vreau să-ți mulțumesc pentru că ai acceptat invitația mea și aș vrea să-mi spui, pentru început, cum ți-a venit ideea blogului? Ai avut vreun blog anume drept model?

Ana-Maria: Buna Florina și mulțumesc din suflet pentru invitație. Mă simt onorată să fiu prima cea care deschide seria multor astfel de interviuri, așa cum îți doresc să se întâmple. Încă de când eram însărcinată cu Maria am citit multe blogguri. Cu unele am rezonat si cu altele mai puțin. Nu am un blog ca model pentru că nu am plecat cu acest gând când am început eu să scriu, ci mai degrabă am luat cu mine tot ce nu mi-a plăcut. Am învățat multe de la colegele mele cu vechime în blogosferă și cred că rolul unui blogger este foarte important: acela de a povesti din viața lui și nu doar de a scrie din cărți. Cărți poate citi oricine, dar deschiderea unui suflet o fac puțini. Un lucru pe care eu l-am simțit ca cititoare a fost să mă simt judecată și atunci mi-am dorit din suflet un blog unde femeile să nu se simtă judecate, indiferent de subiect: naștere, alăptare, alegeri. Cel mai mare compliment pe care îl primesc de la cei care mă citesc atunci când ajung să mă cunoască este ‘Ești la fel ca pe blog’. Pentru mine asta a fost cel mai important: să transmit ceea ce sunt.

Florina: Știu despre tine nu doar că ești blogger, o femeie foarte activă și energică, dar ești mai ales mamă a 2 copii mici, cum reușești să jonglezi cu toate rolurile tale zilnice? Ai pe cineva care te ajută cu cei mici sau la treburile casnice?

Ana-Maria: De 4 ani și 5 luni sunt mama fulltime. Nu am avut bonă niciodată, iar mama a venit la câteva luni să mă ajute. Am pe cineva, în schimb, care mă ajută la curățenie o dată pe săptămână și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ea. Face curat, calcă și mă ajută cu spălatul lenjeriilor de pat. Nu gătește și nu spală hainele, dar acestea le fac eu. In rest sunt eu si soțul meu si facem o echipa minunata.

Florina: Am înțeles că în toamna asta ai fost implicată și într-un proiect de recenzie la mașini, povestește-mi, te rog, puțin despre acest proiect.

Ana-Maria: Asa este. Am inițiat primul proiect de recenzii de mașini dedicat femeilor și mămicilor în speranța că le voi ajuta să își dorească o mașină și din alt punct de vedere decât cel al culorii. Proiectul se numește Speed’n Mommy și se regăsește într-o serie de videouri pe canalul de youtube Zana Scutecel, dar și de articole direct pe blog. Aveam emoții cu acest proiect pentru că nu știam cum va fi primit. Spre surprinderea mea plăcută, mămicile au fost foarte fericite și deschise cu el si sper să urmeze curând și alte sezoane.

Florina: Dacă ar fi să recomanzi o mașină pentru o familie cu 2 copii, la ce te-ai gândi?

Ana-Maria: Depinde mult de personalitatea mămicii, dacă este singura mașina din familie sau e doar a mamei, de câte ori pleacă în afara orașului, dacă îi place sau nu viteza.

Vezi tu, este foarte important să găsești mașina perfectă pentru tine. Îți pot spune ce mi se pare mie ideal: un suv cu suficient spațiu de bagaje, spațiu în spate pentru încă o persoană pe lângă scaunele copiilor, cu peste 150 de CP și un motor de minim 2L, isofix și consum mic. Dar nu toate femeile gandesc la fel..

Florina: Ce-ți place să faci când ai puțin timp doar pentru tine?

Ana-Maria: Să citesc și să conduc. Ziua, ideea ar fi să conduc până într-o locație la mare sau munte (în funcție de sezon) și să citesc cât ține ziua de mult.

Îmi mai place tare mult să dansez, dar nu am înțeles niciodată de ce cluburile se deschid abia după ora 00.00, când eu pic de somn 🙂 . Mă bucur momentan de dans când pun muzică în casă și dansez cu picii mei sau soțul.

Florina: Cum a fost decizia de a nu te mai întoarce la lucru și să devii antreprenoare?

Ana-Maria: Dintotdeauna am știut că atunci când voi deveni mamă, voi renunța la viața de multinațională. Mi-a plăcut tare mult ce am făcut înainte. Eram unul dintre puținii oameni care plecau zâmbind la serviciu în fiecare zi. Doar că odată devenită mamă, toate lucrurile care mă făceau fericită acum m-ar fi ținut departe de copii, iar ei pentru mine sunt primii. Acum 2 ani și jumătate știam că voi pleca pe cont propriu, dar nu știam cum. Odată cu blogul, mi-am găsit și calea.

Florina: Tot anul acesta ai împlinit 2 ani de blog, spune-mi, te rog, din experiența proprie, dacă ar fi să dai un sfat unei mămici ce vrea să devină blogger, ce i-ai recomanda?

Ana-Maria: Să fie ea, cea din viața reală și în articolele ei. Să nu ‘fure’ din ideile colegilor. Să fie autentică în legătură cu munca și viața ei.

Si cel mai important: să își respecte cititorii! Ei sunt cei mai importanți!

În încheierea interviului vă pot spune că am văzut-o pe Ana-Maria anul acesta în Brașov la o cafea și este exact la fel ca în online: foarte activă, pozitivă, altruistă și blândă 🙂 .
0 0 vote
Article Rating