Lacul Sf. Ana, singurul lac vulcanic din România, se află la doar 60 de km de Brașov, în județul Harghita, în apropiere de Băile Tușnad și ni s-a părut interesant de văzut.

De pe wikipedia am aflat că Lacul Sf. Ana „își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare”, iar „puritatea apei se apropie de cea a pei distilate”. 

Drumul care duce spre lac este cu de toate, adică și bune și rele: e plin de serpentine, este practic un drum prin pădure cu o priveliște absolut superbă, dar să vă așteptați să nu fie o șosea perfect asfaltată pentru că nu este, ci există porțiuni cu piatră cubică pe la început, apoi porțiuni de șosea foarte bine asfaltată și dreaptă ca-n filmele cu James Bond (cum îmi place mie să spun), sunt și porțiuni de drum extrem de proaste, pline de gropi și denivelări și mai sunt și niște poduri micuțe cam șubrede, dar care nu par periculoase, adică prăpastia de jos nu este adâncă.După ce urci și ajungi în apropiere de lac, există o parcare, singura de pe tot drumul acela prin pădure, iar de acolo mai sunt de parcurs pe jos cam 800 m cred.

Pe drum erau oameni de toate vârstele, de la bebeluși în cărucioare, la grupuri mai gălăgioase și entuziaste de tineri și până la oameni mai în vârstă, atât români, cât și străini.
Lacul are o culoare verde-smarald și e cu adevărat superb.

0 0 vote
Article Rating