Într-unul din weekend-urile mai calde din iarna asta am profitat de vreme și de faptul că ai noștri copii nu sunt bolnavi și am ajuns la Râșnov, de fapt puțin mai departe de Râșnov, la doar 1,5 km unde de află această frumoasă peșteră – Valea Cetății.

Ce a fost foarte interesant e că ai ceva de urcat până sus unde este peștera și, la un moment dat am crezut că voi face febră musculară că am fost cam sedentară în ultimul timp, însă a fost atât de plăcut să inspirăm aerul ăla neobișnuit de cald pentru februarie…

Iată urcușul în pozele de mai jos:

Mi s-a părut foarte interesant să văd cum s-au format stalagmitele și stalactitele și, sincer, habar n-am când am vizitat ultima dată o peșteră că nu-mi mai amintesc…

La plecare, i-am spus ghidului că o să scriu un articol să promovez minunăția asta de loc (mai ales ca vreau să mai revenim cândva) și el mi-a zis să-i dau și un feedback și să scriu și despre el, așa că vă spun: un motiv în plus să mergeți să vizitați peștera este modul în care explică și vorbește ghidul, pe numele lui George care mie mi-a plăcut pentru că avea vocea clară și informațiile erau foarte utile și interesante atât cât am putut fi atentă că cei 2 copii ai mei aveau grijă să mă întrerupă constant 🙂 .

A, și să nu uit: nu-mi aduc aminte să fi văzut vreodată cum arată întunericul absolut, dar iată că niciodată nu-i prea târziu și, când s-au stins toate (dar absolut toate) luminile chiar că am făcut cunoștință cu întunericul absolut. Copiii s-au speriat puțin, însă am avut grijă și i-am ținut strâns de mână sau în brațe. Oricum, senzația e… wow.

Și, pentru că era frumos afară și nu puteam rata să vedem oare cum or arăta dinozaurii ăia iarna, ne-am oprit la întoarcere să-i vedem, deși am fost de nu știu câte ori deja anul trecut la Dino Parc . 

Copiii s-au simțit minunat, iar vremea a ținut cu noi.

Ați văzut poza de mai sus? Dinozaurul ăla, de bătrân ce era,  nici nu știa că a trecut Crăciunul 🙂

P.s.: era foarte ok pe jos la dinozauri, nu era mocirlă/ noroi că frunzele formaseră un covor numai bun de pășit pe el.

0 0 vote
Article Rating