Nu puteam să las vara să treacă fără să-i fac fiicei mele o rochiță specială 🙂 Am ales din nou tulul, dar de data asta nu l-am combinat cu dantelă ca la prima mea rochita din tul roz prafuit  sau catifea ca în cazul rochiței din tul și catifea.

Am ales paietele, de fapt ele erau gata cusute alături de trandafiri din satin pe 2 bucăți de material pe care eu le păstrez de ceva vreme prin cutia mea de dantele 🙂

Punctul de pornire a fost tot o fustă din tul, la fel ca la celelalte 2 rochițe, cumpărată cu 20 de lei la reduceri 🙂 Am fost vrăjită de culoarea asta, verde-mentă, chiar dacă este un tul simplu, nu are sclipici cum aveau celelalte.

Fusta am ales-o special să fie cea mai mare marime pentru că eu am luat-o pentru material, tulul, dar și pentru căptușeală. Nu am intrat într-un magazin de țesături pentru ca mie pur și simplu mi-a plăcut nuanța, dar și calitatea tulului așa că n-am stat pe gânduri 🙂

Tulul era pus în două, iar lățimea lui o vedeți și voi din poza de mai jos.

Am găsit apoi tiparul meu mai vechi pe care am decis să-l ajustez adică să-l fac mai rotund la gât 🙂 că mi-am dorit un alt decolteu. Are rost să vă mai spun ce grea mi se pare treaba asta cu tiparele? 🙂

Chiar m-am chinuit ceva să croiesc partea de sus a rochiței mele:

Recunosc că rochița de azi n-aș fi făcut-o dacă nu găseam articolul ăsta atât de util :

http://www.makeit-loveit.com/2011/04/blessingconfirmation-dress.html

Ei i-a ieșit perfect, eu însă trebuie să mă mulțumesc cu tehnica pe care o am acum, să învăț din greșeli și poate în viitor voi face și un curs de croitorie. Pănă atunci îi mulțumesc lui Ashley și vă povestesc în continuare de unde am rămas:

Da, știu, trebuia să calc materialul 🙂 , am tăiat deci toate cele 6 părți ce urmau să fie cusute și le-am unit exact cum am văzut pe site-ul http://www.makeit-loveit.com. Am introdus totodată și cele două bucăți de tul cu paiete pe care  le-am poziționat cât mai bine în zona pieptului.

Pe spate se vede cusătura în zig-zag mică pe care am folosit-o la bucățile mele de materiale cusute pe tul.

A trebuit să fiu foarte atentă de unde să tai sus și jos astfel ca trandafirii aceia din satin să fie frumos poziționați 🙂

Am surfilat apoi materialul pe dos exact ca în poza de mai jos.

Și gata, după ce-am întors-o, partea de sus e exact așa cum mi-am dorit-o 🙂

Iată rochița mea fără mânecuțe 🙂

Astea sunt cele 2 bucăți de tul folosite la mâneci, fiecare dintre ele este formată din alte 2 bucăți de material ca sa obțin o fâșie atât de lungă cum am considerat eu că-mi trebuie:

 

Am fixat în partea de sub braț, apoi sus, la cusături, și apoi am încrețit manual (știu că puteam face asta și la mașina de cusut) și rezultatul îl vedeți și voi mai jos.

Am decis să cos și paiete verzi în interiorul frunzelor aplicațiilor mele:

Rochița-i gata, se alătură acum celorlalte două surori din tul 🙂

 

 

0 0 vote
Article Rating