Am tot zis că-mi iau o mică pauză de la blog, dar pentru că e luni, am vrut să-mi postez articolul acesta că-mi va trebui cândva la un altul.

Vreau să vă spun un secret în privința tulului, nu doar că-mi place, asta o știți deja, ci mai fac ceva. De când e fiica mea mică nu i-am cumpărat nici măcar o singură dată o fustiță din tul mărimea ei. Nu. Niciodată. Mi s-a părut o risipă să dau banii pe o bucată așa de mică de material, pentru că fustele din tul pentru fetițe nu sunt tocmai ieftine. Cele la reduceri, sunt ok. Eu am luat mereu mărimea maximă ce se face, adică 134-140 cm, ceva de genul și am modificat-o în talie ca să poată purta mult și bine acea fustă. Desigur, știu că nu orice mămică poate face asta, ci ai nevoie și de o mașină de cusut. Eu, cum o am, am profitat.

În trecut din materialul unei singure fuste am făcut rochii cum e cazul fustiței bleumarin din care a reieșit o rochie că partea de sus am combinat-o cu o catifea,

sau fustița verde-mentă din care tot o rochie am făcut, sau cea roz, cu dantelă sus.

Iată alte 3 dintre fustele cumpărate în ultimul timp la reduceri și modificate în talie:

La cea bleumarin, am cusut o bucată de tul peste bumbac și așa am făcut parte de sus a fustei, apoi am introdus elastic lat, mereu lat ca să se așeze bine. Aia e de fapt o fostă rochie, nu asta, alta.

Celelalte au fost făcute după cum vedeți mai jos:

Și apoi iată fustele în varianta finală:

  • cea roz piersică
  • cea bleumarin
  • și cea ciclam, căreia i-am scos tulul lila că-mi trebuie la altceva 🙂

Fusta ciclam inițială arăta așa:

Și, mai jos, aveți și ultima achiziție, fusta din tul roz pudrat, din care văd eu ce fac, aia am cumpărat-o că-mi trebuie tulul că este de calitate:

0 0 vote
Article Rating