„Am înțeles că un om poate avea totul neavând nimic și nimic având totul”.

Mihai Eminescu

Ieri, pe 15 ianuarie a fost ziua marelui nostru poet național Mihai Eminescu, un poet care mie mi-a plăcut extrem de mult în liceu, de aceea citatul de azi îi aparține.

Vorbele lui sunt foarte actuale, iar eu înțeleg din ele că, în viață nu trebuie să numeri ce ai, ci pe cine ai, care sunt oamenii pe care te poți baza și, când spun baza, nu mă refer neapărat să te ajute la ce ai nevoie deși este important și acest lucru, ci mă refer în mod special să simți că acel om e un om de încredere, sincer, curat la suflet, e un om căruia îi poți vorbi deschis fără să trebuiască să filtrezi informația, i te poți plânge fără să te simți judecat și criticat, îi poți spune ce realizări ai fără să simți invidia.

Ce folos că ai un telefon scump și mii de numere stocate în memorie, dacă, atunci când ai nevoie de ajutor, nu-ți răspunde nimeni… afirmativ.

Așa că fericirea si acel „tot” nu se măsoară în lucrurile materiale, ci în oamenii care te poartă în suflet și pe care, la rândul tău, îi ții aproape de inimă, iar numărul lor chiar nu are vreo relevanță.

Voi ce înțelegeți din citatul marelui poet?

0 0 vote
Article Rating