De căciula asta m-am apucat pentru că am vrut să fac și o căciulă groasă. Am început cu 90 de ochiuri și cu o ață roz combinată cu alt fir mătăsos, același pe care l-am folosit și la fularul lila.
Modelul de început a fost tot acela cu 3 ochiuri pe față și 3 pe dos, câteva rânduri, apoi am continuat cu un ochi pe față și unul pe dos și mi s-a părut extrem de indicat acest model dacă vrei să lucrezi ceva de iarnă pentru că e un model lucrat strâns și în felul ăsta va ține de cald.
Mi-am dorit să combin culorile roz, mov și lila (ața mov și cea lila este fir acrilic rămas de la creațiile precedente) și mi se pare ok ceea ce a ieșit. Pentru a fi cu adevărat o căciulă de iarnă am combinat firul mov și cel lila cu un fir de bumbac roz prăfuit care văd că împiedică perfect scămoșarea și face căciula foarte plăcută la atingere.
După 10 cm lucrați am scăzut la 81 de ochiuri, iar când am ajuns la 14 cm am scăzut la 72 de ochiuri și cred că după vreo două rânduri am mai scăzut până la 65 de ochiuri. Înălțimea totală a căciulii este de 18 cm.
Închiderea am facut-o scăzând cele 65 de ochiuri la jumătate, următorul rând l-am scăzut iar la jumătate și așa am închis.
Nu știam ce să fac în creștet și mi-a venit ideea să fac 3 „păstăi”. Am început cu 10 ochiuri, modelul un rând pe față, unul pe dos și am tot scăzut apoi am cusut cu ață de papiotă și a rezultat ce se vede mai jos:
Nu aveam cum să renunț la urechiușe mai ales că mi-am dorit o căciulă groasă de iarnă și n-am vrut să-i las gerului nicio portiță prin care să se strecoare. Am început urechiușele cu 10 ochiuri, modelul un ochi pe față, unul pe dos, iar după câteva rânduri am scăzut la 5 ochiuri lucrate doar pe față.
Așa arată căciula pe spate, am potrivit bine rândurile când am cusut ca să se vadă ok.
Ceea ce a rezultat știu că face față cu brio iernilor geroase.