A venit încă o toamnă când scriu despre cum e anotimpul ăsta în Brașov și, deși până acum a fost cald și soare, azi chiar e o vreme superbă, se pare că se va răci curând vremea, dar nici nu contează că toamna în Brașov e frumoasă și pe ploaie și pe vânt și chiar pe viscol.

Când vine septembrie știu cum încep să caut smochine prin magazine și aici în Brașov chiar am avut ocazia să le găsesc la prețuri foarte bune, uneori chiar de 2,3 ori mai ieftine dacât mi le luam când locuiam în București. Smochinele au gustul copilăriei așa că sunt unele dintre fructele preferate și aștept toamna cu nerăbdare că știu că atunci se coc, deși-mi plac și uscate.

Serile de toamnă în Brașov când iei la pas orașul sunt seri în care uiți să privești ceasul la fel cum uiți de oboseala de a merge atât de mult pe jos.

Toamna în Brașov înseamnă și teatru pentru noi și pentru copii, iar teatrul ne amintește de zilele în care încă eram 3 și burtica tot creștea, iar băiețelul meu abia aștepta să ni se alăture pentru a vedea și el piesele atât de adorate de sora lui. Dar despre teatru… într-un articol viitor… 🙂

Toamna știu că voi scrie mai mult, nu neapărat pe blog și voi citi mai mult pentru că zilele ploioase sunt un prilej extrem de bun de a mă arunca în citit, iar cititul mă scapă instant de orice plictiseală.

În Brașov, la fiecare plimbare mai lungă descoperim cum s-a mai îmbunătățit ceva: s-au mai reparat scări, s-au mai îngropat cabluri sau pur și simplu ne oprim să admirăm o floarea-soarelui de septembrie așa.

Partea bună e că mereu avem ceva să descoperim, chiar și după atâția ani Brașovul continuă să ne uimească și să ne fascineze de parcă am fi veșnic turiști.

Și nu în ultimul rând, toamna în Brașov este despre liniștea pe care o simți când îți petreci timpul cu familia, e confirmarea unei alegeri care a părut grea și chiar imposibilă la începuturi, dar care a devenit realizabilă ca un vis frumos.

0 0 vote
Article Rating