„Comunicarea este cea mai importantă abilitate în viața unui om”.

(A 8-a treaptă a înțelepciunii, STEPHEN R. COVEY).

Comunicarea nu e doar despre a vorbi folosind cuvintele și gura, sau doar folosind degetele și tastatura, nu este doar despre a lăsa hainele, bijuteriile, machiajul, manierele sau ridurile să-ți spună povestea, comunicare este despre mult mai mult, este acea abilitate pe care eu personal am de gând să mi-o îmbunătățesc continuu până în ultima clipă a vieții mele, pentru că importanța unei comunicări de calitate în familie și în societate este vitală pentru mine.

Să știi să comunici asertiv, să poți să taci chiar de simți cum te gâdilă limba, iar cuvintele se îngrămădesc în gura ta mai ceva ca oamenii la metrou în diminețile aglomerate pentru că ești conștient că emoțiile pe care le ai în acel moment nu trebuie eliberate prin limbaj verbal; să simți frică, teamă de eșec, dezgust sau, din contră, să jubilezi în sufletul tău și totuși propriul corp să nu lase nimic să se vadă, ci să păstreze victoria doar pentru el de parcă ar fi o mare taină, să poți răspunde la o întrebare incomodă într-un mod foarte politicos și totuși fără să dezvălui mai mult decât dorești sunt lucruri pe care orice om ar vrea să le stăpânească, dar puțini reușesc.

Comunicarea asertivă depinde de structura de personalitate a fiecărei persoane, de temperament, de educația fiecărui om și de multe-multe alte aspecte. Ce este important e că putem învăța, atâta timp cât simțim lipsuri pe planul comunicării și cât suntem conștienți că ea, „comunicarea, este cea mai importantă abilitate din viața noastră” , încă avem timp.

Anul acesta pregătesc mai multe articole din domeniul vast al COMUNICĂRII pentru că îmi place subiectul, mă pasionează și vreau să mă perfecționez continuu, iar de îmbunătățit am suficient de multe lucruri. Până atunci… vă las citatul lui Covey.

0 0 vote
Article Rating