Magia Crăciunului începe să se simtă imediat cum intrăm în luna Decembrie așa că mi-am dorit să adaptez un set format din căciulă și fular special pentru ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Iată cum arăta inițial căciula, fără urechiușe, după ce am cusut primele paiete argintii orizontale. Am ales o ață cărămizie că așa mi s-a părut mie că ar arăta bine, iar la cusătura orizontală în zig-zag am folosit ață bej.

În final am mai avut nevoie de:

  • mai multe tipare din carton în formă de brăduți ca să pot decupa stofa
  • câteva bucăți de stofă de lână kaki (cusute manual pe căciulă)
  • paiete verzi, paiete roșii plus unele mici argintii
  • mărgeluțe verzi și argintii
  • câteva paiete mici argintii extrem de strălucitoare

Cel mai mult mi-a plăcut la această căciulă modul în care lucește seara mai ales dacă este și zăpadă proaspăt depusă. Luciul zăpezii se armonizează perfect cu strălucirea căciulii.

Fularul a fost inițial dintr-o singură bucată fiind mai lat, dar și mai subțire. Provocarea pe care am avut-o cu fularul a fost cum anume să-l pot coase la mașina de cusut după ce am cusut paietele fără să se vadă urât și atunci mi-am adus aminte că aveam un cordon de halat care era cusut pe spate în laterale, apoi întors pe față și cusut la mașina de cusut la mijloc, eu am preferat să-l cos de mână după ce l-am întors exact ca-n poza de mai jos.

Urechiușele căciulii au fost și ele modificate pentru că inițial se prindeau cu arici și erau triunghiulare.

Iată și rezultatul final de care am fost foarte mulțumită.

Idei pentru Crăciun

0 0 vote
Article Rating