Am cumpărat rochița asta fiind atrasă de croială, material (catifea reiată), dar și de culoare, nuanța asta de roz atât de plăcută, DAR, ca de obicei, mi s-a părut prea simplă, numai bună de modificat după bunul meu plac.

IMG_1371 IMG_1374

Am hotărât să-i aplic dantelă de bumbac la poale, la mânecuțe, dar și paiete mici roz la gât, poale și la mînecuțe. Danteluța îngustă din talie pe care rochia o avea inițial m-a încurajat să fac asta cu succes.

IMG_1372

La spate am cusut paietele mai rar, doar în interiorul danteluței inițiale a rochiei, iar în față, pentru un efect mai intens le-am cusut pe 3 rânduri.

DSC_1780 DSC_1783 DSC_1782 DSC_1781

Alte detalii despre rochiță:

  •  lungimea ei totală (cu tot cu dantelă) este de 43 de cm
  • lungimea totală a mânecuței este de 27 de cm
  • lungimea danteluței de la poale e de 5 cm
  • lungimea danteluței de la mânecuțe e de 2 cm.

Observație : genul ăsta de dantelă se destramă foarte ușor așa că, la margini am cusut-o îndoită pe diagonală ca-n poza de mai jos.

DSC_1786 DSC_1785

Paietele au fost testate și ele în prealabil și rezistă perfect la spălări succesive păstrându-și strălucirea. Sunt practic din aceeași categorie de paiete ca cele cusute pe căciula de Craciun .

Rochița, fiind una de primăvară-toamnă, avea nevoie de o dantelă mai groasă. Paietele micuțe roz îi dau acea strălucire care o scoate din anonimat. Rezultatul final arată exact așa cum mi-am dorit.

DSC_1779 DSC_1784 DSC_1787

 

0 0 vote
Article Rating