Iată că a trecut și Crăciunul și eu abia așteptam să vă arăt pozele cu rochița din tul la care am lucrat destul de mult.

Punctul de pornire pentru croirea rochiței a fost același ca la rochia din tul verde-mentă.  

Cred că fusta pe care o vedeți voi mai jos am cumpărat-o prin octombrie că erau niște reduceri și mi s-a părut super ok să dau 20 de lei la reducere pentru materialul ăsta. Mi-a sărit culoarea în ochi, nu știam exact ce vreau să fac cu ea, iar, când am ajuns acasă am văzut că tulul de pe dedesubt era bej cu sclipici, absolut adorabil și atunci mi-a venit geniala idee să fac o rochiță din tul în 2 culori, spun idee genială pentru că mie-mi place la nebunie cum au fost combinate culorile și cât de frumos se potrivesc. Dar mai bine să vă arăt pozele 🙂

Am decis încă de la începit că mă voi juca și voi combina interesant (zic eu) cele 2 culori, așa că am ales bej în partea din față și ciclam în spate, iar căptușeala e făcută din materialul de la jupă, desigur.

Cum vă spuneam, mi-am luat ca model rochița verde-mentă.

Am tăiat apoi fâșii egale de tul, din ambele culori și le-am încrețit. Prima a fost bej și am cusut-o de jupa pe care urma s-o aibă rochia mea, iar celelalte fâșii le-am cusut unele de altele.

Mi-a venit ideea de brâu, dar nu eram decisă dacă să folosesc resturile din dantela de mai jos care era albă, așa că am găsit soluția optimă, floricele din dantelă roz-piersică, exact cele folosite la acea brățară cu mărgele tubulare.

Floricele mele au fost cusute pe o bucată de jupă, iar peste ele tul și au fost decorate cu paiete mici roz, aceleași ca la rochița roz.

Superbe, nu? 🙂

Inițial credeam că voi coase paiete doar în centrul florilor, dar apoi mi-am dat seama ce bine s-ar potrivi și unele singuratice pe lângă 🙂

Când am ajuns spre final, am vrut mai mult și m-am gândit ce-ar fi să mă depășesc puțin și să fac  rochie cum nu mai făcusem așa că am luat bucata de tul ciclam de pe dedesubt, am cusut-o pe deasupra și în locul ei am cusut o bucată mai mare dintr-un tul pe care-l aveam eu prin rezervele mele și așa am ajuns la forma de mai jos:

Rochița mea semăna acum cu ce-am desenat eu să am drept model când m-am apucat de proiect 🙂

La spate tot capse am folosit și le-am mascat cu 3 floricele decorate cu paiete.

La gât am cusut paietele mai rar și am mai pus 2 floricele și la umeri exact ca la https://florina.turuga.eu/2016/08/01/rochita-ivory-cu-paiete-mici-argintii/.

Accentul cade pe brâul din talie, iar,  dacă tot l-am cusut integral manual, merită evidențiat, nu?  🙂 🙂 🙂

Mânecuțele sunt și ele roz cu bej pe dedesubt în parte din față și bej cu roz pe dedesubt în spate.

Iată, pentru comparație că ultima rochiță nu e doar mai lungă ci este și cu talia mai jos, iar fiicei mele îî vine destul de mult după genunchi.

Cordonul este bej pentru că spatele e ciclam și am respectat jocul de culori de care vă ziceam 🙂

Acum vă dați seama exact cât de minunat arată rochia asortată cu cele 2 accesorii gemene.

Sunt atât de bucuroasă de ce a rezultat din fustița inițială de la reduceri 🙂 Voi ce combinații de culori ați încerca?

Cu articolul de azi se încheie și anul 2017, vă doresc tuturor să pășiți cu dreptul în anul care vine.

LA MULȚI ANI 2018, Să avem un an mai bun cu toții! 🙂

0 0 vote
Article Rating