Am intrat zilele astea pe blogul lui Em și am văzut un anunț, legat de o idee a editurii SIONO de a strânge cele mai interesante și mai frumoase povești de iubire într-un volum. Mai multe detalii vedeți chiar din articolul lui Em.

Inițial am zis stai că poate o fi vorba de iubirea aia mamă-copil că acolo am romane întregi de scris și scap ușor, apoi când am văzut că nu-i, m-am blocat de-a binelea. De ce? Păi pentru că mi-ar fi plăcut să pot accepta o asemenea provocare, dar de unde scot eu povești de iubire fără să trebuiască să o scriu pe cea dintre mine și soțul meu care e totuși … A NOASTRĂ, doar a noastră că nu pot fi toate lucrurile publice, trebuie să mai avem și viață privată.

Și apoi, tot răsucindu-mă așa și având încredere și în Em, dar și în editura SIONO de la care chiar anul acesta mi-am achiziționat două cărți (urmează curând o primă recenzie) am simțit că începe, ideea prinde viață. În mintea mea începe să se contureze un personaj feminin, și cel masculin, cuplul despre care voi scrie, un cuplu fictiv, inventat chiar de mine. Și mi-am dat seama că pot, trebuie să pot să scriu și ficțiune, deși toți cei ce mă citesc știu că eu sunt topită după cărțile biografice și prea puțin citesc ficțiune. Acum, dacă voi scrie și bine, rămâne de văzut. Important e să participi!

Acum însă am decis: Em, pregătește-te că m-am hotărât să mă înscriu și eu la concurs. Și anunț și aici că n-am FaceBook să dau share, pentru că eu cred în concurența loială și cred că, cu cât vom fi mai mulți care vom trimite textele (dacă dorim) cu atât cartea va fi mai de calitate.

Deci spor tututor și fie ca cei mai buni (că nu-i loc doar de unul) să câștige! 🙂

P.s.: data limită e final de iulie, da?

5 1 vote
Article Rating