M-am tot gândit în ultimul timp la relația mea cu scrisul. Am câteva certitudini legate de acest aspect astfel că îmi este clar că îmi place proza (și s-o scriu și să citesc), îmi plac în continuare romanele biografice în mod special și cărțile tehnice din care extrag informațiile de care am eu nevoie să evoluez. 

Un alt lucru pe care l-am înțeles din acest an în mod special este că scrisul în viața mea e o pasiune. Cum altfel poți numi ceva din care nici bani nu câștigi și nici scriitor nu te numești?

Și atunci am decis ca în acest an, să acord scrisului, adică acestei pasiuni arzătoare a mele, căci este o pasiune mare, nu pot minți, un timp cu măsură. Și de aici… scrisul rar pe blog, pe propriul meu blog. Și mai des, recunosc, la ideile pe care sper să le aștern cândva în niște cărți. Că, de început, am început-o pe-a doua. 🙂

Tot în acest an am mai decis în mod special să nu mai pierd timpul oamenilor apropiați, pentru că, da, sunt responsabilă și de timpul altora. Știți cum e asta? E ca atunci când ai un cont de FaceBook, să zicem, și-ți schimbi poza de profil de vreo 5 ori pe zi. Și oamenii cei mai apropiați din lista ta de „prieteni”, săracii, îți dau LIKE că doar și tu le dai, și e relația aia, știți voi de susținere, și atunci ăsta, în opinia mea se numește timp pierdut: și al tău, și al lor. E timpul ăla în care ai fi putut citi 20 de pagini din cartea preferată și posta un citat interesant. Măcar din acel citat mai pricepea omul ceva.

De asta sunt ceva mai atentă în mod special în acest an la timp.

Oricât de penibil ar suna, eu chiar l-am început pe 2021 cu gândul să nu mai pierd așa de mult timpul. Și, uitându-mă în urmă, la cele 3 luni încheiate, sunt în sfârșit mulțumită de mine. Nu pe deplin, dar sunt. Îmi dau un 7-8 ca notă a ce am reușit, și vreau, ca până la 30 iunie să ajung la un 8-9. E un obiectiv clar, e bine situat în timp (din aprilie până la jumătatea anului) și, dacă sunt sănătoasă, o să mă țin clar de el. Chiar mi-am dat seama cât de multe lucruri putem realiza dacă ne concentrăm pe ce ne dorim și ne păstrăm motivația.

Voi sunteți mulțumiți de cum au trecut primele 3 luni din an?

Sursa foto: ca de obicei, arhiva personală

5 1 vote
Article Rating