„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe”.

Constantin Brâncuși

Cine putea să rostească mai bine vorbele acestea pline de adevăr și de înțelepciune decât cel care a sculptat Coloana infinitului?  🙂

Despre Costantin Brâncuși îmi voi aminti mereu de la orele de limba franceză, unde profesoara insista să pronunțăm Branchiuzi numele lui Brâncuși și mie tare îmi mai plăcea accentul dumneaei.

Chiar așa este, cum zice marele sculptor, cu cât ești mai informat, mai implicat cu atât devii mai conștient de anumite lucruri și nu doar că vei vedea mai departe în ce privește acțiunile și consecințele lor, relațiile cu apropiații, dar, mai ales te vei vedea pe tine mai bine că, în fond, despre asta este vorba mereu, despre cât este de important să ne cunoaștem mai bine propria persoană.

Ca o completare la citat, mai pot spune că oricât de mult ai urca, este extrem de important să nu privești de sus oamenii, să nu devii o persoană arogantă și plină de sine pentru că vei risca să rămâi singur. 

Treptele pe care îți dorești să le urci trebuie să aibă mereu legătură cu propria persoană, și nu cu alții, cu tine trebuie să te compari și să cauți să ajungi acolo unde simți tu că trebuie să fii, și nu acolo unde te împing alții sau unde știi că au ajuns alții și ți se pare ție că ei sunt fericiți.

Eu am învățat să nu merg pe cărări bătătorite de alte picioare, ci să-mi croiesc singură drumul și să am grijă să nu mă abat de la el.

0 0 vote
Article Rating