Acum ceva ani, pe vremea când fiica mea era la grădiniță, din vorbă în vorbă, am auzit un părinte care, în urma unei prime ședințe cu părinții, mi-a povestit cum educatoarea copilului său le-a cerut imperativ tuturor părinților prezenți “să nu-i mai aducă pe copii îmbrăcați în plastic”. Apoi a continuat…
Continuarea o citiți pe Cachy.ro .
Sursa foto: poză din colecția de jucării LEGO a copiilor mei
Acum tu ai auzit de la o mama, poate educatoarea n-a spus asta lipsită de empatie, ci asa a interpretat mama. Si nu poti ști ce pijamale a vazut la copii învățătoare. Poate a vazut chestii de plastic dar cu tot felul de personaje disney, poate alea sunt mai scumpe decât niste pijamale simple de bumbac, pe care, la urma urmei le poti lua de la un second hand. N-o fi doar chestie de bani. Întotdeauna situatia e depinde de viziunea fiecărei din parti si tu ai facut presupuneri doar pe baza interpretarii uneia dintre părți: poate daca ai fi… Read more »
Așa cum am scris și în articol, eu n-am auzit de la o mamă, ci de la „un părinte” care este din anturajul meu și pe care-l cunosc. Când mă apuc să scriu, chiar scriu în cunoștință de cauză. Copiii erau cazuri sociale, iar de la catedră, de acolo de unde era doamna educatoare, s-a mulțumit doar să ceară. Nu-mi spune că n-ai mai auzit în viața ta de oameni care doar cer, când ar putea propune soluții, idei… Deci nu erau pijamale cu nu știu ce eroi scumpe și proaste, ci erau pijamale ieftine, din materiale sintetice de proastă… Read more »
Un părinte… am presupus o mama. Mea culpa. Dar mi se pare puțin exagerata exprimarea ca a pretins, ca nu ei ii trebuia pijama, ci copiilor, era pentru binele lor, nu al ei. Oricum, tu stii mai bine cum era situatia si daca dna aia era rau intenționată, eu parerea mi-am făcut-o doar pe baza articolului, de aia si ce spuneam initial ca fiecare avem o interpretare personală, interpretarea mea a facut sa nu vad in educatoare a respectivă o persoană rau intenționată. Si apropo de educatoare. Însoțeam clasele copiilor la toate activitățile. La fiecare iesire erau copii care nu… Read more »
Așa este, cazurile sunt extrem de complexe, de aceea trebuie tratate interdisciplinar, de la egal la egal, de aceea merg mereu pe ideea aia de a face echipă. Ești cadru didactic, vii cu tema pregătită, expui bine problema și aduci ceva pozitiv în discuția aia, nu ceri așa sec și asta e. În definitiv, Elena, copiii suferă, ei trebuie protejați, pentru ei merită orice efort că altfel te trezești cu adultul frustrat de mâine care nici el nu știe ce-i cu el. Îmi pare rău de ce mi-ai povestit… 🙁 nu știu de ce se lovise, știu că era sictirită… Read more »
Nu-ti poti imagina ce vezi: copil ce isi uita saptamanal lucrurile de piscină (la 4-5 ani nu el la uita…), fata cu părinți bogați ce venea cu costum de baie rupt de abia ii stătea pe ea… Clar ca suferă, de copiii ăștia mi se rupea inima. Si in aceeasi categorie de părinți: o fetita cu părinți divorțati, mama cand o lua si o ducea la grădiniță era in fața fetei la 2 m vorbind la telefon. Zilnic, fără exagerare, fetița parca era un caine. De multe ori cand eram cu clasa, fetița aia saracuta izbucnea in plâns din te… Read more »
Da, chiar că unele nici să mi le imaginez nu pot. Da, tehnologia asta… de fapt abuzul de tehnologie e așa cum e… 🙁
Este minunat că ai rămas plină de admirație pentru acele doamne (tu locuiești în Franța, să specificăm și probabil că toți copiii i-ai născut acolo, unde e alt sistem), eu nu cunosc toate educatoarele din România, eu știu de acel caz, n-am generalizat, am prezentat cazul așa cum a fost și e regretabil că a fost așa.
Cadre didactice ce nu au ce cauta acolo am mai vazut.
Dar am vazut si altfel: cadru didactic ce a scris un biletel direct parintelui. Fara presiunea grupului si rusine si tensiune intre copii, pur si simplu a scris un biletel. Cat dureaza sa scrie? 1min.
Ce frumos ai spus-o. Așa este!