Deși mi-am petrecut peste 3 decenii în București, oraș în care m-am născut, am copilărit, mi-am terminat studiile, m-am căsătorit și am născut primul copil, trebuie să recunosc că nu îmi aduc aminte în mod special decât de vreo două toamne. Atât.

Înainte de a mă muta în Brașov, toamna chiar o asociam cu zilele ploiase, mohorâte în care nu ai chef de nimic și mai-mai că intri în depresie. În Brașov, însă, totul e diferit, fiecare anotimp mi se pare frumos, fiecare are farmecul lui, toamnele nu mi se par deprimante, ci foarte colorate, deși uneori plouă destul de mult. Acum, când sunt mamă și ies cu copiii pe stradă, nu-i las să treacă nepăsători pe lângă frunzele în nuanțe ruginii căzute și împrăștiate peste tot, ci le atrag atenția, mă minunez de parcă n-am mai văzut frunze în viața mea și îi fac și pe ei să-și dorească să culeagă vreo câteva, să le prindă cu mânuțele lor mici, să caute castane și ghinde, iar eu sunt cu ochii după nuci 🙂 .

Vă mai amintiți de copilărie când prin septembrie culegeam nuci și ne străduiam să le decojim, iar apoi rămâneam așa super pătați de se mirau profesorii la școală de cum arată degetele noastre? Când ies cu copiii să admirăm copacii ce-și pierd frunzele încet-încet, îmi privesc de multe ori mâinile și mă gândesc la vremurile alea, ale copilăriei, la vremurile cu mâini murdare de verdele nucilor, verdele ăla care se încăpățâna să rămână pe mâini oricât de mult m-aș fi spălat. Nu am cum să uit gustul de nuci proaspăt culese care trebuiau și ele decojite de pojghița aia care, la rândul ei, ne păta și ea mâinile.

Într-una din zilele astea frumoase, am ieșit cu copiii la plimbare și ne-am bucurat de toamnă, am fost și prin parc, am fost și în cea mai înverzită zonă din Brașov (Răcădău), am fost și într-un parc din centru care e pe deal situat și are o priveliște superbă, la Turnul Alb, am admirat natura și frumusețea toamnei.

Deși am mers mai mult decât ar fi trebuit pe jos că seara nu-mi mai simțeam picioarele, eu zic că a meritat așa plimbare și, de aceea, v-am selectat niște poze pentru cei care nu sunteți din Brașov să vedeți cât de frumos este orașul ăsta și de ce nu voi regreta vreodată că m-am mutat din București.

În ultima poză sunt eu îmbrăcată în roșu că parcă trebuia și o pată de culoare mai aprinsă nu-i așa? 🙂

0 0 vote
Article Rating