Undeva, într-un capăt de lume, un cuplu tocmai s-a mutat într-o casă mai mare. Acum se agită ce mobilă să-și comande. Primul lucru pe care-l realizează cei doi este că le trebuie mai multe dulapuri. Ca să-și poată așeza frumos pe rafturile încăpătoare și adânci toți scheleții pe care i-au strâns. Cu trudă, de-a lungul timpului. Seara, cu un pahar de vin în mână, la căldura șemineului, se felicită reciproc de ideea genială de a se muta într-o casă mai mare. După ce adorm, visează cu emoție unde vor pune dulapurile lor mari și încăpătoare.

În altă parte, într-o țară cu soare, un bărbat tocmai ce privește într-o revistă un iaht ce i se pare că ar fi mai frumos decât cel cumpărat anul trecut. Realizând că-și permite să-l cumpere la orice oră, rânjește trăgând cu poftă din trabuc. Seara adoarme cu gândul la petrecerile pe care le va da la vară pe iahtul lui luxos. Visează cum va admira apusul la ocean.

În altă țară, o doamnă îmbrăcată într-o haină scumpă de blană intră într-un cunoscut magazin de bijuterii situat într-un select cartier. A pus de mult timp ochii pe un colier cu diamante. Azi, la 10 ani de la căsătorie, soțul i-l face în sfârșit cadou. Seara adoarme cu gândul la petrecerea ce urmează și la care va purta noul ei colier. Visează cum, bine aranjată și cu prețioasa ei bijuterie la gât, va fi cea mai invidiată femeie de la petrecere.

În altă parte, în întunericul dintr-un club zgomotos de noapte, un tânăr căruia tatăl i-a pus cheile unei mașini scumpe în mână încă de la 18 ani, desface o sticlă de șampanie și bea cu prietenii. Dar, cum are mulți prieteni... … de pahar, mai desface una și încă una… la fel de scumpe. La finalul serii, nota de plată reprezintă venitul cu care o familie modestă cu 3 copii ar putea trăi un an întreg. Dar el seara nu la asta se gândește, ci el visează la cum să-și schimbe mașina cu una și mai puternică.

Într-un alt loc, într-un pat moale, cald și cu așternuturi fine, o fetiță drăgălașă de 6 ani ascultă cu interes povestea spusă de mama ei. E singurul copil la părinți. Camera-i mare adăpostește o bibliotecă întreagă de cărți de povești, în dulapul ei roz stau ticsite multe rochii de prințesă, iar pe jos și pe rafturi stau zeci de păpuși și de ursuleți de pluș. Când mama termină povestea, fetița deja e adormită. Deja e dusă în lumea viselor, acolo unde casa de păpuși mai înaltă decât ea o așteaptă. Exact așa cum i-a promis azi la masă tatăl care nu i-a refuzat niciodată nimic.

Altundeva, în alt capăt de lume doi frați se strâng în brațe. Băiatul, ceva mai mare decât surioara lui, care are doar 5 ani, o strânge protectiv la pieptul lui. Nu mai au pe nimeni. Și nimic. Bombardamentele le-au ucis familia și le-au distrus casa care încă mai fumegă. Fetița, obosită și cu obrajii plini de lacrimi, închide încet ochii. Ținându-se strâns în brațe, copiii adorm. Deasupra lor, cerul, care parcă e mai înstelat ca de obicei, îi veghează. Fetița visează la un pat cald și la mângâierea dulce a mamei. Băiatul… nu-și permite să viseze. Nu azi… azi vrea doar să-și protejeze sora și să treacă de noaptea asta.

Sursa foto: arhiva personală

5 4 votes
Article Rating