„Uneori, pentru a reuși în societate, e mai bine să treci drept nebun, dar să rămâi înțelept în sinea ta”.

Montesquieu

Cred că citatul de azi eu l-am descoperit când am citit cartea Scrisori persane adică acum mulți ani și, de atunci, ori de câte ori simt că oamenii din jur nu îmi înțeleg deciziile, îmi revine acest citat în minte. Adevărul este că fiecare om știe ce anume îl determină  să ia o hotărâre importantă, la fel cum a fost aceea de a schimba un oraș după ce acolo m-am născut, am copilărit și mi-am terminat studiile pe un alt oraș unde nu cunoșteam pe nimeni.

Hotărarea noastră de a ne muta în Brașov e doar una dintre acele decizii majore care te pot cataloga drept nebun, niciunul dintre cunoscuții noștri nu a înțeles exact de ce vrem să facem acest pas, ci toți ne întrebau dacă ne-am calculat bine toate riscurile.

Adevărul este că unele lucruri în viață le faci calculând, iar altele le faci din impuls, instinctiv, pentru că așa simți și partea asta nu poate fi explicată, iar oamenii când nu reușesc să găsească explicații, găsesc etichete și spun: „ești nebun!”

Noi toți avem momentele noastre de nebunie la un moment dat în viață, momentele în care cei din jur nu ne înțeleg acțiunile, însă, cum spune Montesquieu, tot ceea ce conteaza în definitiv este „să rămâi înțelept în sinea ta”.

0 0 vote
Article Rating