„Pe oameni îi schimbă doar Dumnezeu, noi nu putem. Ce putem face este să ne rugăm pentru ei”.

Vorbele de mai sus le-am auzit din gura unei prietene a mele. Îmi amintesc că eram nervoasă când mi-a spus asta și m-am certat cu ea, adică așa m-am contrariat mai mult. Cum adică? Păi dacă eu îi tot explic unei persoane dragi mie că perseverează în greșeală, ce, nu se va schimba ajutată de mine? Că uite îi aduc și argumente, doar vede și ea. Dar prietena înțeleaptă mi-a zis: „Florina nu merge așa”.

Și apoi mi-a explicat. Uneori oamenii luptă ani întregi sau poate decenii cu anumite patimi și tu din afară nu ai cum să schimbi viața lor. Degeaba le spui că le face rău nu știu ce, să zicem țigările, cu nu ai puterea să schimbi asta. Doar Dumnezeu poate și El are mijloacele proprii prin care face asta. Ce poți face tu dacă ții la omul ăla, în loc să te frustrezi sau să te cerți cu el, e să te rogi pentru el. Și te rogi tu, se mai roagă și rudele lui poate, copiii, și în timp, Dumnezeu ascultă toate rugăciunile și face în așa fel încât să-l schimbe pe omul acela, să-l întoarcă la calea cea bună. Și am înțeles după o vreme și m-am lăsat bătută. N-am mai încercat să schimb oamenii. M-am mulțumit cu metodele pe care le-am avut la îndemână: să mă rog pentru ei.

Îmi amintesc că am citit undeva: „Când nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, vorbește cu Dumnezeu despre ei„… în rugăciune. Și chiar se poate.

La voi, cum e, ați încercat vreodată să schimbați pe cineva?

5 3 votes
Article Rating