„Așa e alcătuită soarta noastră, din bucurii mărunte și din necazuri mari. Rămâne pe seama noastră priceperea de-a ști să tragem folos din primele, ca să le putem îndura pe celelalte”.

La revedere, Genevieve! – Genevieve Duboscq

Cartea biografică „La revedere Genevieve”, de Genevieve Duboscq este una dintre preferatele mele, iar eroina a fost favorita mea până să apară romanul Ana de Em Sava. Atunci am înlocuit-o. Rămâne însă pe locul întâi ca eroină din altă țară (era franțuzoiacă).

Cartea este despre copilăria ei, desfășurată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (practic Genevieve avea în aprilie 1945 vârsta de 13 ani. Pentru că viața ei este de o tristețe covârșitoare, de aceea și rostește atât de multe vorbe pline de înțelepciune. Tot ei îi aparține și citatul referitor la ziua de azi.

Are dreptate în ce spune, avem atât de multe bucurii mici din care ne luăm puterea pentru a putea face față încercărilor importante ale vieții. Ne bcurăm azi de copacii înfloriți sau de frunzele căzute de toamnă pentru că mâine habar n-avem pe unde ne poartă viața și cât de luminate, drepte sau pline de spini ne vor fi cărările.

Așa că să-i urmăm sfatul, atât cel din citatul de azi, cât și din celălalt!

5 5 votes
Article Rating